2014. november 28., péntek

Vodafone szolgáltatás-lemondás veszélye - XNET

A minap történt velem, hogy a Vodafone-nál a Zsebnet 1000 szolgáltatást lemondtam. Ez egy 30 naponként megújuló szolgáltatás, ami 1Gb-ot ad 2490Ft-ért. Jó a szlogenjük a weblapjukon: "Zsebedben az Internet!". Azonban elfelejtenek egy alattomos csalásra felhívni a figyelmet: a lemondáskor a havidíj fel nem használt része nem kerül jóváírásra, az addig meglévő, tisztességes úton megvásárolt adatforgalom elveszik. November 21.-én kaptam 1Gb-ot az előfizetésemre, ami jóváírásra került. Még aznap úgy döntöttem, hogy lemondom. Ehhez egy 'XNET' szócskát kell a 1270-es számra küldeni, ahogy ez a honlapjukon szerepel. Azonban lemondás után rövidesen törlik a teljes szolgáltatást és a meglévő adatforgalom is teljesen ELVESZIK! Ezt természetesen nem verik nagy dobra, sehol nem hangoztatják. Ez véleményem szerint bőven kimeríti a tisztességtelen piaci magatartás tevékenységét. Az ügyfélszolgálattal természetesen kapcsolatba léptem, ők is csak megerősíteni tudták az alábbiakat:

"Köszönjük, hogy felkereste honlapunkat.

Levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy panaszára vonatkozóan az Általános Szerzödési Feltételek Díjszabás mellékletének 2.1-es pontja az alábbi információt tartalmazza.

"A GPRS WAP és GPRS Internet havidíj levonása az elöfizetö számlájáról elöre történik, és hóközi lemondás esetén a havidíj fennmaradó része nem kerül jóváírásra. Ismételt aktiválás esetén a teljes havidíj ismételten levonásra kerül. Az adatforgalom a küldött és fogadott adatmennyiség együttes összegét jelenti."

A fentiek értelmében, ha Ön lemondja a GPRS Internet szolgáltatást, úgy azt elöfizetéséröl töröljük, függetlenül attól, hogy felhasználta-e a 100 MB adatforgalmat. Ha a szolgáltatás ismételten megrendelésre kerül, úgy annak havi elöfizetési díja levonásra kerül az elöre fizetö elöfizetés egyenlegéböl, és teljes egészéhen felhasználható a havidíjban foglalt 100 MB adatforgalom. Szíves megértését köszönjük!"

Láthatóan ebből a linkből is kiderül, hogy nem velem történt meg először az ilyesmi. Tanulság minden honfitársamnak: LEGYETEK ÓVATOSAK, HOGY MIKOR MONDTOK LE SZOLGÁLTATÁST A VODAFONE-NÁL. Érdemes a legutolsó napra hagyni, amikor kihasználtátok az összes forgalmi keretet. És ha a fenti infó nem volt elegendő a kedves - netán Vodás - olvasóimnak arra, hogy kedvet csináljon más szolgáltató után nézni, akkor figyelmeztetnék mindenkit, hogy náluk a hang-alapú internethasználat (pl. VOIP telefonálás Skype-pal, Rynga-val, stb.) nem engedélyezett (!):

"A Vodafone felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy a ZsebNet opciók esetén a mobil eszközökre letölthető alkalmazásokon (Skype, MSN, Viber, WhatsApp, stb.) keresztül használt, internet alapú hang/video-hívások indítása - és kliens szoftver függvényében a szöveges chat üzenetek küldése - nem engedélyezett. "

Lásd a lakossági ÁSZF. idevágó pontjait, 41. oldal, 2.4.1 bekezdés, ahol ők saját maguk teszik ezt nyilvánossá. Persze ez a marketingjükben nem szerepel, ügyesen elhallgatják.


Good-bye Vodafone!

Nincsenek megjegyzések: